Kategori: Jubileumsdoktorander 2024

  • Läs mer

    Vad händer om vi missuppfattat de ekonomiska ramarna i ansökan?

    Om sökande missförstått de ekonomiska ramarna kommer vi att ge dessa möjlighet att justera detta efter att anmälan skickats in.

  • Läs mer

    Täcker finansieringen obligatoriska och valfria kurser inom ramen för forskarutbildningen?

    Ja, KK-stiftelsen finansierar doktorandens kursdeltagande inom ramen för forskarutbildningen.

  • Läs mer

    Finansierar KK-stiftelsen enbart forskningsdelen av doktorandens tjänst?

    Nej, KKS finansierar hela forskarutbildningstiden! KK-stiftelsens medel kan användas till doktorandens lön, handledning samt andra direkta kostnader för doktoranderna såsom lokaler, litteratur, material, konferenser, samt publicering med öppen tillgång. Stiftelsens medel kan dock inte användas för att finansiera doktorandens eventuella undervisningstid eller annan institutionstjänstgöring.

  • Läs mer

    Kan vi få finansiering för doktorandens institutionstjänstgöring?

    Nej, KK-stiftelsens medel kan inte användas för att finansiera doktorandenseventuella undervisningstid eller annan institutionstjänstgöring.

  • Läs mer

    Hur väljer KK-stiftelsen vilka och hur många projekt som beviljas finansiering?

    Lärosätet bestämmer vilka två projekt som ska skickas in. KK-stiftelsen bedömer huruvida ansökningarna uppfyller utlysningens villkor samt syfte och mål. KK-stiftelsens budget rymmer två projekt per lärosäte, alltså totalt 44 doktorandprojekt. Lärosätena konkurrerar alltså inte med varandra inom denna satsning.

  • Läs mer

    Varför ska information om planer för samverkan inkluderas i projektplanen, när de externa aktörerna kanske inte ens är identifierade ännu?

    Först ett år efter att doktoranden antagits kräver KK-stiftelsen avsiktsförklaringar (LoI) från externa samverkanspartner. Dock vill vi redan i ansökan ta del av era planer kring samverkan, vilken typ av aktörer som ska inkluderas och vad ni vill uppnå med samverkan. Detta underlättar när vi ska planera det gemensamma samverkansträffarna...

  • Läs mer

    Hur ska ansökan signeras?

    Ansökan signeras digitalt via BankID av rektor, projektägare och projektledare. Projektledaren skickar förfrågan om signering till rektor och projektägare när den är färdig med sin ansökan. Projektledaren signerar i samband med att ansökan skickas in. 

  • Läs mer

    Jag kommer inte in i ansökningsportalen, hur gör jag då?

    Försäkra dig om att du har gått in via länken för särskilda satsningar och har startat ett nytt konto. Du kan inte använda samma konto som för ordinarie programportfölj. Om du fortfarande inte kan komma in i portalen, kontakta administratör på KK-stiftelsen. Ansökningsportalen för särskilda satsningar

  • Läs mer

    Man ska ju skicka in en projektplan i ansökan, vilket utrymme finns det då att ändra i projektet? 

    I projektplanen kan man endast beskriva i stora drag inom vilket ämnesområde projektet kommer bedrivas. Kanske har man möjlighet att beskriva några möjliga forskningsfrågor som kan komma att bli aktuella. Sedan måste doktoranden vara med och utforma sitt projekt och KK-stiftelsen har full förståelse för att projektet kan förändras.

  • Läs mer

    Kan vi ändra i handledarteamet när doktoranden är på plats?

    Ja, i ansökan behöver ni beskriva att det finns en mottagarkapacitet på lärosätet, men vilka handledare som är lämpliga kan komma ändras efter att doktorandprojektet påbörjats.